.::KESAYANGANKU::.

05 July 2010

Assalamualaikum...

Ape ye yang aku maksudkan dengan dosa vs pahala? Dan nape aku dahulukan dosa daripada pahala..bukan nak ceramah ye, tapi just nak memperingati diri sendiri yang dah terlalu leka dan alpa..lumrah manusia perlu sering ditegur dan dinasihat,kerana manusia itu mudah lupa dan lalai..


Nape ye kite mudah sangat buat bende tak elok daripada bende yang elok..bagi diri aku sendiri plak, aku susah betol nak istiqamah..nak buat bende baik Alhamdulillah setakat ni mampu istiqamah..tapi nak tinggal bende yang tak baik tu..Ya Allah susahnye la, tahu bende tu tak elok..dosa..tapi nape still buat..Astaghfirullah hal 'azim..


Kadang2 terase diri ni betul2 tak bergune, belajar tinggi-tinggi..dari kecik mak ayah asuh dengan didikan agame yang secukupnya..tapi still tak boleh nak jadi yang terbaik.. Solat? kadang2 lambat gak, subuh kadang2 'subuh gajah'.. Aurat?masih tak mampu jage dengan sempurna.. Pergaulan?belum terjage sepenuhnya..Munajatku padaMu Tuhan
Ampuni dosa kumasa silam
Sempurnakanlah kehidupanku

Murahkan rezeki dengan nikmat-Mu
Jadikanku hamba bertaqwa

Tiang iman untuk agama

Laaillahaillallah

Jauhkan aku dari siksaan

Api neraka yang panas
Membakar manusia ingkar di dunia
Muhammadurrasulullah
Terimalah ku jadi umatmu
Ku pohon syafaat darimu
Beratkan neraca pahala kunanti
p/s : 2 all readers..doakan aku istiqamah dalam melaksanakan suruhan Allah dan yang paling penting..istiqamah dalam meninggalkan laranganNya agar dapat menjadi yg terbaik..
0 2 Butterfly Comel:

.:: PRINCESS JOURNAL'S AGE ::.

Cute Grapes 2