.::KESAYANGANKU::.

30 July 2010

Assalamualaikum...

Dulu mase kat Maktab Mahmud..
Ade ustaz pesan kat kami dalam kelas...
Aku tak ingat la ustaz ape..
Mase tu form two..
Tapi kalau tak silap Ustaz Ishak kot...


Die cakap, kalau nak wish birthday kat sesape..
Better gunekan Selamat Hari Lahir bukan Selamat Hari Jadi..
Sebabnye kite tak tau tarikh sebenar kite dijadikan..
Bile roh kite ditiupkan ke dalam jasad kite..
Kite cuma tau tarikh kite dilahirkan..


Dalam bahasa Inggeris pun disebut 'birthday'..
Maksudnya hari lahir bukanlah hari jadi..
So..lepas ni kalau nak wish birthday kat sesape..
Digalakkan menggunakan SELAMAT HARI LAHIR..


Wallahu a'lam....


credit to abg google =p



4 2 Butterfly Comel:

MAMA AIZARA said...

so gambar pling atas tidak patut di letakkan...

Yana Houry said...

gambar di atas tu nak tunjuk ramai gak yg gune istilah hari jadi..:)

Zulfadhli Isman said...

setuju guna hari lahir
klau hari jadi
jadi apa?
mcm tergantung gitu :)

Yana Houry said...

zul..slmt hari lahir lg sedap didengar kn..:)

.:: PRINCESS JOURNAL'S AGE ::.

Cute Grapes 2