.::KESAYANGANKU::.

22 August 2010

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan buat semua pembace...


Sedar tak sedar dah 12 hari kita berpuasa dan...Dah 13 hari kita bertarawih...Alhamdulillah masih dikurniakan umur yang panjang..Dan kesihatan yang sihat untuk terus mengabdikan diri kepadaNya..


Target setiap hari nak habeskan satu juzuk...Tapi rasenye kene cover gak ni..Lum sampai juz 12 lagi..huhu..Xpe2..InsyaAllah kalau umur panjang sempat khatam..Lagipun sekarang ni aku xbuat pape pun..


Berakhir sudah fasa I Ramadhan Mubarak, yg mane di dalamnya dikurniakan oleh Allah Rahmah kepada kita..Bermula pula Fasa II iaitu dikurniakan Allah keampunan kepada hamba yang mendambakan keampunanNYA..MashaAllah, SubhanAllah..betapa Ar-Rahman dan Ar-Rahimnya Allah kepada kita..




p/s : Semoga dipanjangkan umur dan dikurniakan kesihatan untuk bertemu Fasa ke III Ramadhan...


1 2 Butterfly Comel:

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

Blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis dan memberi info.. Semoga sejahtera dan sentiasa diberi keberkatan olehNya.. wassalam.

.:: PRINCESS JOURNAL'S AGE ::.

Cute Grapes 2