.::KESAYANGANKU::.

16 February 2011

Assalamualaikum...

Mase Chinese New Year hari tu aku balik Langkawi, cuti lama jugak la..lebih kurang seminggu..last minit baru En.Lawyer bagitau yang cuti lame..kelam kabut ajak akak g cari tiket kat Hentian Duta..mula-mula hampir putus asa jugak la...semua kaunter yang ditanye sume tiket dah habes dijual ..at last ade jugak rezeki kat kaunter last skali...COSMIC...bas baru ni, aku pun macam agak risau jugak mulanya..tapi bila dah naik, memang puas hati la..kerusi besar n selesa + single seat plak tu..then balik KL pun aku ambik bas tu jugak :D


Aku sampai Kuala Perlis hampir pukul 7.00am, sebab bas singgah banyak tempat turunkan penumpang..mule2 singgah Butterworth > Shahab Perdana > Kangar and last destination baru la Kuala Perlis...tapi aku lagi suke camtu sebab xde la sampai pagi2 bute...kalau sampai awal pun nak kena tunggu jugak kat Jety sebab fery paling awal pun pukul 6.00am kot..


So, aku bajet mase sampai tu boleh terus ambik tiket pukul 7.00 or 7.30am, sekali bile sampai Jety..terkejut beruk aku...huhu..orang punye la ramai..beratur nak beli tiket sampai dah jadi ubat nyamuk dah...pusing sane sini sebab terlalu panjang barisan..huhu...hampir setengah jam beratur, last2 aku dapat tiket pukul 10.30pagi...mase tu baru kul 07.30...erm, terpakse la lepak 3jam kat jety..kerusi pun dah xde kosong...punye la ramai manusia nak g Langkawi..haish..


Suasana dalam fery..ramai jugak yang tak dapat duduk sebab no. seat bertindih..agaknye orang kat kaunter pun dah pening kot..ramai sangat..pihak fery soh dorang tunggu next ferry, dorang xnak..nak jugak naik fery walaupun terpakse berdiri...yang penting aku dapat duduk dengan selesanya..hihihi :D



Lebih kurang 45minit perjalanan, sampailah ke Pulau Langkawi terchenta..hehe..mengikut abang yang keje kat ferry tu, die cakap laluan dari Kuala Kedah xde la ramai camni...tau x nape???sebab kalau ikut Kuala Kedah, perjalanan ke Langkawi ambik mase  hampir 1 jam setengah..pastu laluan agak berombak..aku memang tak tahan..nak uwek2...tapi ade yang suke...



R.A.N.D.O.M

Bunga taik ayam akak aku..bunga ni cantik tapi bau dia!!! Tuhan je yang tau, kalau sekali pegang susah betul nak hilang bau busuk tu...dah sabun pun tetap berbau lagi..tapi akak aku suka sangat hidu bau bunga ni..maybe bau macam tu memang taste dia kot..serasi dengan die...wakakakakakaka..





Okey!!ini adalah muka kerek En.Zareef dengan gerek baru dia..sangat poyo ye muka dia..macam ganas jer, padahal naik basikal tayar 4...ape kes???muahahahahahaha


Masa ni Humaira still malu-malu lagi dengan aku..kalau lama-lama xjumpe camni la die..sementara nak panas..pastu xpa dah la...dia kan pemalu sket..





Tengok budak-budak main...walaupun teringin nak main tapi terpaksa abaikan perasaan tu disebabkan faktor usia yang makin meningkat..hahahahaha






Humaira dah pandai buat "ja lah" maksudnya kerja sekolah :D, sebab selalu teman abang ngah siapkan kerja sekolah..si Zareef malas sungguh nak siapkan keja sekolah die...nak warna sebijik belon besar syiling 20sen je pun, jenuh pakse..hahahaha..tapi aku rase patutnya xperlu kot ade homework..baru umur 5tahun..










Humaira with her new bicycle..pink lagi..pompuan kan


Ni time ghajin nak main dengan adik..


"adik2 buat peace camni adik" ketam mengajar anaknya berjalan lurus..padahal dia buat peace pun salah...hahahaha


"cepat adik! cikzu nak ambik gambaq dah..buat peace"


humaira malu2..








Ni mase kuar makan sizzling dengan Nurin, sibuk sangat nak sizzling..kalau xbawak jugak hari2 celik mata jer dia akan tuntut benda yang sama...tapi hari tu xdapat nak tengok wayang sebab xde cite best..so nanti kalau aku balik dia akan tuntut nak tengok wayang plak okey...


***Agak terkilan sebab xde beli papepun kat budak2 tiga orang ni....memang kelam kabut sangat, xsempat nak kemana***


4 2 Butterfly Comel:

misza said...

sedapnya cendol tue.

AesyaZealous said...

wow.tak penah gi langkawi...T.T

Yana Houry said...

@misza
tu la..mule2 pun pk camtu..skali makan, xsedap pun..huhu..

Yana Houry said...

@AesyaZealous
kalau nak g langkawi, jangan g time cuti sekolah..semua harga double..

.:: PRINCESS JOURNAL'S AGE ::.

Cute Grapes 2