.::KESAYANGANKU::.

15 March 2011

Assalamualaikum...

~untuk semua yang membaca entry dan blog ini...
yana nak mintak tolong sesangat...
korang ingat lagi pasai entry INI dan INI...
kalau tak ingat or tak pernah bace...
klik la kat link atas tu...


~aku ingat aku kene tipu RM400 paling banyak la...
rupenye ade yang kene tipu sampai beribu-ribu ringgit...
tak tau la dah bape banyak duit haram dalam badan die...


~okey, sekarang ni kami yang dah jadi mangsa si penipu tu...
tengah usaha agar mangkuk hayun tu ditangkap polis...
tengah kumpul maklumat secara details...
dan bukti-bukti yang ade...


~so harap sangat sape-sape yang ade maklumat...
ataupun menjadi mangsa penipuan mamat tu...
tolong hubungi valiant_houry86@yahoo.com...
tolong yer kawan-kawan...
orang macam ni patut terima pembalasan...


maklumat dah agak lengkap...
cuma setakat ni belum dapat alamat rumah sewa die...
yang tahu dekat Seksyen 7 Shah Alam...
tapi Seksyen 7 tu besar...
kot ade yang kenal tolong inform k...
berhati-hati dengan die!!!!
seorang yang sangat licik!! 

Nama : MUHAMMAD HAFIZ BIN MOHD ZABIDI
No. K/P : 880930-26-5223
Orang panggil SAM
Umur : 22 Tahun[2010]
Bank Islam A/c No. : 0201 1020 699130
Sedang belajar di UITM Shah Alam Jurusan Undang2..
Asal KEDAH dan pernah menuntut di Pusat Matrikulasi Kedah
Email : afiz_sam@yahoo.com / freakcirque@yahoo.com
Tel. No : 017-4716835 / 017-6931328
Alamat Rumah : Kg Sungai Korok,
Mukim Padang Kerbau,
06750 Pendang Kedah.

Berita terkini megenai penipu ini, sila klik SINI

57 2 Butterfly Comel:

Azroy Bin Kassim said...

fuyoo.. ape kes laki ni??

AZRUL AZMI said...

dah jadi blog polis dah ni....

Yana Houry said...

@Azroy Bin Kassim
jual barang online..duit die ambik..tapi barang xde..bace la link yg sy bg tu...

Yana Houry said...

@AZRUL AZMI
hihihi...

FXpert said...

ader jugak kes gini dalam dunia blogging... hati2...jaga2...

Cikgu Fikri said...

Ish..
biar betik...
dah try cari kt uitm blom?

kiz said...

dunia dah tunggang terbalik dah ni..semoga ada rakan yang dapat membantu..

Mais said...

mcm 2 orang....
kdg2 takut gak nk beli brg secara on9,
tpi tu laaa,,,

hrp2 settle la cpt kes ni,,,

Yana Houry said...

@FXpert
macam-macam ada...:)

Yana Houry said...

@Cikgu Fikri
dalam proses sekarang ni..sebab tgh mengumpul bukti..

Yana Houry said...

@kiz
tu la..orang tak fikir dosa pahala..yang penting hidup senang..

mrs.sabri said...

ish beraninya budak ni menipu ye..nama je pelajar ipta..buat malu kaum pelajar je dia ni..kerana nila setitik habis la rosak susu sebelanga..

Yana Houry said...

@mrs.sabri
itu la pasal..dah la amek kos law plak tu..memang memalukan...huhu

Yana Houry said...

@Mais
doakan la mangkuk tu cepat ditangkap..:)

Amiera Hilton said...

memang mangkuk hanyun punye lelaki betol la. eeee! kesian yana.

Anonymous said...

polis tgh kumpul bukti..tggu masa je bdak ni nak kena

Yana Houry said...

@Amiera Hilton
bukan mangkuk hayun dah ni mira..ni mangkuk jamban namanya..hihi

yana ok lagi sebab kena tipu RM400 jer..ade yang sampai beribu2..haish seram btoi

Yana Houry said...

@Anonymous
semoga dia dapat pembalasan yang setimpal...

Anonymous said...

baru lepas kena tipu rm1680 dia..sial punya orang ni..sape2 ade info email kt mus_jr90@yahoo.com
nga prosiding utk wat operasi tgkap si celaka ni..

azman said...

thank for your info..nyaris nk kena tipu ngan mamat ni..jual nikon d90 rm 1400 kt mudah.my lokasi kt lumut.layan punya layan nasih baik aku jumpa blog nie.hati semua penjual barang murah kt mudah memang penipu unless ada pro niaga.

aDisH.sHidA said...

PERNAH GAK KENA TIPU....SEDIH SGT...DH SETAHUN EGTKAN ORG YG SAMA TP BUKAN..TAHUN LAHIR JE SAMA...INI ORG KAWASAN SHIDA NIE....

mariah said...

i teringat kisah penipu sorg mamat kedah jgk...let me share u this "Kepada gurlz yang diluar sana, if u knoe guy yg bernama Muhammed Haliidh Abdul Aziz, tlg berhati-hati…coz this guy seorg penipu besar, terutama background dia…dia orang Simpang Kuala, Kedah. dan belajar di Insaniah jurusan Syariah…sayangnya belajar agama tp tak praktik…ini lah contoh umat akhir zaman. Nama dia di Facebook sungguh banyak dan diketahui juga ada dikalangan perempuan yg tertipu sanggup memberi pinjam wang…Tolong ye perempuan diluar sana…jgn mudah percaya kepada kata-kata manis lelaki yang anda tidak kenali sepenuhnya…trima kasih"

a.r.n.a.b.c.o.m.e.l. said...

baru kena tipu smlm.1670.sedih ! kte doa bnyak2 , dye kne tgkap hari ni jugak . sial punya orang .@Anonymous

Anonymous said...

cari je parents die kt villa warisan, pendang tue..

Anonymous said...

penah bkawan dgn die..2thn lps..mmg die sgt jahat kikis duit pompuan..then brlagak kaya kt pompuan lain..nasib x kne tipu byk sbb sume alasan die bg sgt x logik ble nk duit tue..

Anonymous said...

i know his umi n abah..sgt kesian kt dorg slalu dpt susah de anak cmni

Yana Houry said...

@Anonymous
anon...plz..i need to know u...boleh x tlg contact saya fizyana86@gmail.com

Anonymous said...

alamak..xley la dh try byk kali..try sy lak..iera_smart@yahoo.com.my
kt fb tiyra nukleus ahmad

Anonymous said...

http://forum.lowyat.net/topic/1579999/+220
psl penipuan die lg..

Anonymous said...

i try to help you..
dh inbox kt mail u..ade respon i will let u know how to contact his parents..

Anonymous said...

sori for disturbing. just tbce when someone post it in fb.
aku juga pnh tbabit lam kes pnipuan. sdih almost lost 1k. tp bkn ngn dye la.

just concern.. nk harap kat polis if bkn polis hq mmg lmbt la nk tgkp that liar. coz sblom ni ak sndri g2. polis bt dunno j. last2 skli ak contact hq cimb n naseb bek cimb hq concern. dye block akaun mamat 2. so at last slpas bbpe urusan ak dpt blik duit 2 just need the report slip from police. so suggstion ak,, kol la bank islam hq. report sal ni. kalu bank islam really concern tntg customers. dorg akn tlg.

just bg suggestion j based on pe yg da brlaku kat ak. xnk la bnd sme jd kat org len

ty

Anonymous said...

die bkn student law lg..die dh lame kne buang..sem 2 die kne gantung..then masuk blk tp kne buang sbb fail..tp x sure die lyk nk merayu blk jd student uitm semula sbb die dh de bad record as a student..

Anonymous said...

yana, dh bg no his parents kt shoutmix..sorry

a.r.n.a.b.c.o.m.e.l. said...

nie email sy fazidahbawadi@yahoo.com . tlg sgt2 bg info psal parents dye ...or ape2 yg boleh sy dptkan duit sy balik . thanx u oll

wyrm said...

tlg bg mklumat yg terkini

wyrm said...

kalau ada maklumat terkini tolong bg taw..dan PM kt fb sy...nickname kat fb same dgn nick name yg guna skarang ni...

a.r.n.a.b.c.o.m.e.l. said...

wyrm : sy tak dpt cari fb awk . add fb sy - nor fazidah bawadi .

ATTENTION !

pd mgse2 muhammad hafiz bin mohd zabidi ni..sy nak tlg awk sume . tp awk kne tlg sy . boleh takk email kat sy police report korang ?? if bleh ASAP taw . sbb , sy nak kmpul police report psal mamat ni . n ade plan besar .

email: fazidahbawadi@yahoo.com

Anonymous said...

jom kita panggil metro..kasi taruk muka mak bapak dia..kasi malu satu malaya..

a.r.n.a.b.c.o.m.e.l. said...

jom ! tp ltak nama dye dah la . mak ayah dye tak bersalah kann.kesian kat mak ayah dye . btapa hncurnya hati org tua klau brite dye nie kua kt newspaper . bodoh la hafiz nie .

*sori klau terkasar bhse . dah geram sangat .

Anonymous said...

This is his new number 012-452-7318

I have a copy of his mykad. hahaha..anyway thanks a lot Yana. Nasib ada google & blog kamu bah.

Peace,
Sabah

Anonymous said...

email sy di pick_6391@yahoo.com
sy tolong dapatkan duit kamu smua balik.sy pernah ditipu juga dgn lelaki ini RM 1k.tp dia dah jelaskan dan sy dh dpat balik n saya dah tarik balik report.apa yg saya tau dia berada di perak skarang.`harap anda smua dapat duit anda balik.i'm chinese,we never lie..sy ada byk maklumat pasal dia..contax sy dan try utk dapatkan duit anda,just bg kerjasama tq.1 MALAYSIA

Yana Houry said...

@Anonymous
sy dah email u..

Anonymous said...

((email sy di pick_6391@yahoo.com
sy tolong dapatkan duit kamu smua balik.sy pernah ditipu juga dgn lelaki ini RM 1k.tp dia dah jelaskan dan sy dh dpat balik n saya dah tarik balik report.apa yg saya tau dia berada di perak skarang.`harap anda smua dapat duit anda balik.i'm chinese,we never lie..sy ada byk maklumat pasal dia..contax sy dan try utk dapatkan duit anda,just bg kerjasama tq.1 MALAYSIA))


email pick_6391@yahoo.com ni la sebenarnya penipu!!..jangan layan dia..email ni saya dapat dari mudah.com..pihak mudah.my yg beri pada saya..sya juga mangsa penipu ini..dia jual kamera canon 550d..duit deposit rm1000 saya dia ambil..tapi barang tiada..dia lah penipu sebenarnya..tarikh dia tipu 24 november 2011..masih baru dan masih aktif menipu. DULU DIA GUNA NOMBOR 0134435836..

Anonymous said...

Jangan percaya dengan Anonymous yang memiliki email pick_6391@yahoo.com..dialah sebenarnya penipu.. details ini diberi oleh MUDAH.MY setelah saya contact mereka melalui complaint,,kepada pemilik email ini, baik awak refund semua wang orang yang awak tipu sebelum anda menyesal seumur hidup!!

Ad title : Canon Eos 550D
E-mail Add : pick_6391@yahoo.com
Phone number : 0134435836
Name as per ad : abot

Joemilan said...

Muka je hensem tapi perangai teruk mcm saitan..

Anonymous said...

Baru saja menjadi mangsa die ni..rm1k.. kaya gile die dgn duit haram tu..RM1000 tu saya dah boleh makan seminggu dah..kalau dapat baca awal2 blog ni kn bagus.. harap2 iblis ni dapat ditangkap..Penjara sekurang2nya 5tahun bawah akta penipuan siber..

Anonymous said...

Facebook dia
http://www.facebook.com/afiz.sam

Anonymous said...

MANGSA MALANG
Jom LIKE page Mohd Hafiz bin Mohd Zabidi untuk sebarkan maklumat penipuan dia. Biar 1 Malaysia tahu muka penipu ini.

copy dan paste ke new tab

http://www.facebook.com/pages/Penipu-dikehendaki-MOHD-Hafiz-BIN-MOHD-Zabidi/206559236088863

suzie rahman said...

thx 4 ur info

Anonymous said...

hai semua..demi Allah sangat terkejut bila baca berita ni..dulu sy pernah sekelas dgn dia. die pernah pinjam duit sy rm60 sbb katanya btul2 xda duit tp dh byr balik lepas sy minta dkt setahun..tp time tu dia dah masuk uitm sg petani..pre degree law..tp sy x sure btul x tu kos dia...he was my boyfriend..tp dh lama gak lost contact..boleh tak sape2 yg tau latest news pasal dia bgtau sy?dia dh kena tangkap ke?sy betul2 nak tau perkembgn dia..please..sbb fb dia pon tiba2 dh xda..please email sy... nurafiqahhassan@gmail.com

Anonymous said...

Aku rasa syaitan ni pun ada jenguk gk laman ni... Awas bro jgn sampai gua jumpa lu .... Buat malu kg aku ja... Mampos ko aku kerjakan sial!!!!!

Anonymous said...

mmg lama dh post ni tp ttp nk post,bf sy kna tipu rm500,dgn chinese kt mudah.my ni yg jual hp. beware.

Anonymous said...

@mariah
Ha'a abang dia nama Hafiidh Abdul Aziz. Adik-adik dia ramai, antaranya Haznain, Hanif dan ada lagi yg i x ingt. kadang-kadang haliidh ni guna nick kat fb dia Zul Zakhwan Adha la, Zack Zakry la, haliidh pun ada.

Anonymous said...

boleh tau status kes ni x?sy nak sangat tau apa jadi kt mamat ni

Anonymous said...

@Anonymous

aku pown kena tipu gak.dia mmg kikis duit pmpuan suma lah..dgr cita dia kt melaka skrg.apa lg tngkp dia cpt2 kesian la org yg x brdosa kena dgn dia..xphm la apa yg dia nk dpm hidup dia nie..

ary said...

bleh je cari abg dia.abg dia nak bayarkan utang dia.fb abg dia hafiidh ciwie

ary said...

yang i cakap di atas tentang haliidh aziz tu .. u all ble contact abg dia.aritu i ada pm abg dia , abg dia cakap nak bayarkan

.:: PRINCESS JOURNAL'S AGE ::.

Cute Grapes 2