.::KESAYANGANKU::.

03 June 2011

Assalamualaikum....

*Sekadar Peringatan Untuk Diri Sendiri Yang Selalu 'Terlupa' *
http://www.cute-smiley.com

Hari tu mase dalam teksi nak ke office, p.cik teksi tu bukak radio IKIM kalau tak silap..ade la ceramah dari Ustaz Azhar Idrus...ala ustaz yang pekat Terengganu tu http://www.cute-smiley.com...die cerita pasal bekalan...semua orang tahu yang dunia ni tidak akan kekal dan hanyalah persinggahan, bukan setakat orang Islam jer..semua agama percaya benda tu...
http://www.cute-smiley.com

Bagi kita umat Islam, tujuan kita kat dunia ni dah tentulah untuk mengumpul sebanyak mana bekalan menuju alam Akhirat yang kekal abadi...Syurga atau Neraka?? of course la semuanya mesti nak ke Syurga...tapi kalau kita nak ke Syurga, cuba check balik apa bekalan yang kita kumpul?? apa bekalan yang kita akan bawa??
http://www.cute-smiley.com 

Perumpamaan yang mudah...tujuan kita nak pergi memancing, tapi bekalan yang kita bawak ialah raket badminton & bola golf...logik ke??? Nampak macam orang bodoh kan??? Sebenarnya itulah hakikat realiti kehidupan...semua orang nak ke Syurga tapi tak cari bekalan ke arah tu...bekalan yang kita cari tak kena dengan tujuan asal hidup di dunia ni??? Abes tu kita ni kategori mane??? Bodoh jugak la ek??http://www.cute-smiley.com 
http://www.cute-smiley.com 


p/s : Renung-renungkan dan selamat beramal...[pinjam tagline Prof Izi jap]
http://www.cute-smiley.com

2 2 Butterfly Comel:

♥ Princess ♥ said...

;) terima kasih

Syuxer said...

tq pengkongsian bermakna ini..:)..ilmu sebegini harus dihayati..semakin ramai manusia sudah hilang panduan untuk tingkatkan amalan..itu menyedihkan..

.:: PRINCESS JOURNAL'S AGE ::.

Cute Grapes 2