.::KESAYANGANKU::.

31 October 2011



*copy from FB Oh Lawak*

Lelaki : Weh! Tolong ajar aku buat facebook boleh tak?

Kawan : Boleh. Ko dah ada depan komputer ke?

Lelaki : Dah. Aku dah ada email pun.

Kawan : Cantekk! Ok, skrg ko bukak browser firefox atau internet explorer.

Lelaki : Browser tu ape?

Kawan : Laa. Ko klik menu start, lepastu cari tulisan internet explorer.

Lelaki : Lepastu?

Kawan : Kat kotak paling atas, ko type "http://www.facebook.com/" pastu enter.

Lelaki : Oke! Lepastu weh?

Kawan : Kalo dah keluar gambar, ko isi form pendaftaran sesuai yg ada.

Lelaki : Isi yang mana weh? Takde pape pun kat page ni.

Kawan : Takkan la takde pape? Kat page tu tulis apa?

Lelaki : Paling atas cuma ada tulisan ‘the page cannot be displayed’.

Kawan : Oh! Ko salah tulis dari awal tu.

Lelaki : Betul la aku type,www.facebook.com.

Kawan : Hmmmm, mungkin connection internet ko mati kot.

Lelaki : Eh? Kene ada internet ye? Rumah aku takde internet

Kawan : Cisss. Senget! Jari aku sampai lebam kasi tau ko. Rupenye rumah ko takde internet.

Lelaki : Hehe. Takpe la. Nanti kalau aku pergi cyber cafe aku sms ko lagi ye. Thanks ye.

Kawan : Sokey bro, email ko ape weh?

Lelaki : www.taikocai@yahoo.com...Ada kawan aku buatkan. Aku belum pernah buka lagi.

Kawan : Laa.. Mana ade email pakai ‘www’ kat depan. Alahaiii..

Lelaki : www tu ape weh?

Kawan : Waalaikumusalam Warahmatullahi Wabarakatuh~


6 2 Butterfly Comel:

diana said...

hehehe...
sabor je la...:p

Azhafizah[フィザ] said...

hahaha..lawak ah..semua orang nak ade fesbuk tapi fiza dah mule bosan dgn fesbuk..

Norlida Ramli said...

hahaha..terubat hati bca lawak ni..haha

kakak said...

hahaha yang ni kelaka!! nak share tau!

CintaKhadijah said...

hahaha..skit perot gelak! :D

Zayani said...

haha. terbaik.!
salam kenal :)

.:: PRINCESS JOURNAL'S AGE ::.

Cute Grapes 2