.::KESAYANGANKU::.

26 October 2011


~jari aku ni agaklah mengada-ngada sket...
kalau kena sabun cepat je mengelupas...
bukan sikit tau sampai berdarah-darah...
makan makanan yang pedas-pedas pun kena gune sudu...
nanti tangan pedih...
mengada kan??

~kadang-kadang malas nak layan....
tapi kalau tak layan nanti makin teruk aku jugak yang susah...
so memang dari dulu aku nak buat kerja dapur kena pakai gloves....
dah macam-macam pencuci pinggan aku cube...
tetap mengelupas jugak....
doktor pun dah pening, last-last pakai gloves je la...

~nasib baik my sayang dah faham sangat...
mase aku mule-mule datang rumah ni, tengok kat dapur....
die dah belikan satu kotak gloves....
hahahaha banyak giler ngalahkan doktor bedah plak...
terharu sangat dengan sikap my sayang...
dia sentiasa cuba nak jadi yang terbaik untuk aku....
sebab tu aku pun tak nak cakap "tak reti" or "tak boleh"....
ape pun kerja rumah or masak aku tetap akan cuba jugak...
belajar untuk jadi isteri yang terbaik untuk die...
sedih la plak!!sob sob sob

aku selalunye beli yang kecik tu je...tak pernah lagi beli sebanyak ni...hahahaha

15 2 Butterfly Comel:

Ungu Violet said...

ciannye...sensitif eh...mintak tulun cik abang aje la basuh pinggan...hihi

Pondok Usang said...

ini namanya tangan manja...

fathiyyahISMAIL said...

ohh. sensitifnye :'(
tak boleh buat kerja beratt :O

Norlida Ramli said...

alolo..ciannya sampai tgn luka2..mmg sensitif tol la eh...

untunglaaa dpt suami yg memahami :)

aiman fanboy k-pop said...

romantik bebenow......

Yana Houry said...

@Ungu Violet
kalau die ade kat rumah mmg die yg cuci pinggan..tapi xnak la camtu..xbest la, ape gune ade isteri kan??hehe

Yana Houry said...

@Pondok Usang
bukan manje tapi mengada..:p

Yana Houry said...

@fathiyyahISMAIL
sangat sensitif dan mengada...tapi kena cuba jugak buat :)

Yana Houry said...

@Norlida Ramli
tu la ida...dah mcm2 krim cuba pakai...tapi same jer...
Alhamdulillah husband faham

Yana Houry said...

@aiman fanboy k-pop
ish bkn romantik la..kena siap sedia dr awai..nnt kalau rumah bersepah, die yg sakit mate..hehe

Syieda_Joy™ said...

syieda pun same.. sampai skrg basuh baju/pinggan gune glove.. hukhuk..

Yana Houry said...

@Syieda_Joy™
ye ke?hehe ade jugak geng =)

mohd sasuke said...

tersenyum caer bace..klu de alergic ni mmg camtu..sbar k..=)

iza said...

Assalam...
Moga anda sentiasa sihat hendaknya...
Kesiannya..sabar je la...
jari saya pulak tak boleh pegang cili kering atau makan sambal lama2, memang akan rasa pedih...

~ yus ~ said...

sama dengan saya, tangan saya pun sensitif, tp yg pelik tangan kanan aje..huhu

.:: PRINCESS JOURNAL'S AGE ::.

Cute Grapes 2