.::KESAYANGANKU::.

17 November 2011


~bile dah jadi rumah isteri ni hari-hari mesti akan fikir benda yang sama...
"nak masak ape ek hari ni???"
ni baru 4 bulan kawen kalau dah 4 tahun camne la agaknya...
tapi makin lama pengalaman pun bertambah gak kan...
my sayang ni jenis tak cerewet bab makan...
masak ape pun die blasah je...
tiap-tiap hari aku akan tanye die "u..teringin nak makan pape x hari ni??"
hanya sekali skala je dia akan request menu yang die nak...
tapi majoriti jawapannya " i makan ape je yang u masak"

~menu hari ni sangat-sangatlah simple...
just goreng ikan, rebus telur masin, ulam + sambal belacan...
air plak aku buat jus tembikai...
selalunya menu ni la yang akan buat kitorang tambah 2 3 kali...
simple tapi sangat menyelerakan...hihihi
Photobucket

22 2 Butterfly Comel:

najihah sahami said...

hohoho....rajin sangatlah tu nak masak.

Wanie said...

untungla dapat hubby yang tak cerewet kan..nak masak pun tak tekanan..hehe

Azhafizah[フィザ] said...

sedap tu walau simple..ni yg nak datang rumah akak ni..boleh?hehe

khairul@kechik said...

woo jus tembikai tu.. sodap..

Rtp Farra Arisha said...

menu yang sungguh menyelerakan..arisha pun suka makan ulam2an!! :))

nuyui a.k.a miss YUI said...

walau simple tp sedap xpe..hehe.

makdara TERdiva said...

kalau dah 4 thn kawin..suruh bibik jer masak.. :D

~ yus ~ said...

hehe, baru 4 bulan kawen dah pening kepala nak masak ya yana. Tu baru layan suami je, lepas ni ada anak dan anak dan anak. Plak tu selera masing2 lain, mesti lagi senang nak fikir menu kot...ekekk.

Tp akak biasa masak apa yang akak nak makan dan suka nak masak. Anak2 dan suami harus ikut, sekali sekala je tanya diorang...hahaha. Guna kuasa veto gitu, tp alhamdulillah, semua makan..:)

Cik Azizah said...

bahagianya rasa bila dah berkahwen ni yer sis..untung la husband xcerewet..hehe

Yana Houry said...

@najihah sahami
rajin ke tak rajin ke..kena rajinkan diri jugak..dah jadi isteri..kalau dok sorang2 malas jugak..hahaha

Yana Houry said...

@Wanie
Alhamdulillah..buat mase ni memang tak pernah rase ade tekanan...=)

Yana Houry said...

@Azhafizah[フィザ]
haha..jemput2..tapi tak berbaloi la fiza, datang makan telor masin n sambal je...hahaha

Yana Houry said...

@khairul@kechik
hehehe..jus tembikai tu favourite kitorang =)

Yana Houry said...

@Rtp Farra Arisha
menu kampung je Farra..=) samela kita, suke jugak ulam..

Yana Houry said...

@nuyui a.k.a miss YUI
selera org kampung kitorg ni yui..hihi

Yana Houry said...

@makdara TERdiva
eh, xnak2..xsuke ade bibik..sebab xsuke org asing ade dalam rumah..

Yana Houry said...

@~ yus ~
hehehe..kena ikut cara k.yus la nanti...tunjuk ajarku sifu..=)

Yana Houry said...

@Cik Azizah
Alhamdulillah...

Ardini Humaira said...

bagusla cik abang tak memilih sangat menu makan.. :) bertuah u!

fiQ'Ra said...

biasa lauk yg biasa tu lahh yang paling syok d makan ;)

Yana Houry said...

@Ardini Humaira
setakat sekarang ni Alhamdulillah la die xkisah bab makanan..xcerewet

Yana Houry said...

@fiQ'Ra
kan2??sangat setuju =)

.:: PRINCESS JOURNAL'S AGE ::.

Cute Grapes 2