.::KESAYANGANKU::.

12 November 2011


Dulu ade seorang lecture ni suke sangat cerita pasai kucing...kucing die sakit gigi, bawak g dentist...kucing die demam, bawak g inject dan yang paling best kucing die akan kejut time subuh...no need alarm, cukup time je kucing tu mesti gesel-gesel kat kaki, tangan, muka sampai la die bangun...so jangan harap la nak bangun lewat...

Dan ini cerita aku plak, sejak my sayang bawak balik Garfield ke rumah ni..macam tu jugak la yang aku alami...tapi bezanya Garfield tak gesel-gesel sebab die tak tido dalam bilik...lebih kurang pukul 6 pagi setiap hari, die mesti mengiau macam kucing meroyan...

Bila kitorang bukak pintu pastu sambung tido...dia akan terus mengiau tepi katil sampai la kitorang bangun n buka lampu...itu la perangai si Garfield, jangan risau 'Subuh Gajah' sebab alarm kitorang sangat-sangatlah aktif....tak boleh nak snooze-snooze...

Bila kitorang dah bangun n amik wudhuk...taw ape die buat??die sambung tido!!toek betoi la Garfield ni...tapi bile selesai solat Subuh dan cadang-cadangnye nak masuk bilik sambung tidur sket lagi...jangan harap!! tunggu je la dalam 5minit pastu...dia akan mengiau sampai salah sorang dari kami bangun....selalunya aku la yang bangun sebab my sayang selalu kerja malam, siang die nak rest la kan...

Bila aku dah bangun buat kerja-kerja rumah, die rasa puas hati dan akan tido...iissshh geram betoi! sebab tu bila die tdo aku suka picit hidung...hahahaha padan muke, sekarang dah pandai nyorok bawah sofa kalau nak tido...tapi aku tetap tak berputus asa, sampai lubang cacing aku akan kacau die jugak...hahahahhaha ni baru lepas kacau die tdo...

ni time kitorang lepas solat subuh, die tido tengah-tengah rumah..dahla warna same dengan tikar..garfield2!!

ni rupa kucing tak puas hati tengok tuannya sambung tido..hahaha, dia tunggu tepi katil dan terus mengiau sampai bangun

ni aksi puas hati sebab aku dah bangun...

lari menyorok tido bawah sofa...hahaha


Photobucket

14 2 Butterfly Comel:

AREIY ANIQUE said...

dtg nk culik kucing.hahahaha

Aien Not Alien said...

kucing bijak..hihihi

Liza @ Adzriel AB said...

ala comeynya.. byk pahalanya

♥Aien Najwa♥ said...

halah-halah..comel nyer la..kucing sy suke gk mngiau kol5..tepat kol5 mngiau..mengacau org tidow..nk kua agknyer..last2 sekarang ltk dier kt luar..xtau dh merayau mne..kuikui..(",)..

diana said...

comel la muka dia..kan??

misyamissyou said...

hehehe comel..kucing sy pun! bising aje pepagi tu sbb dia nk keluar rumah waktu subuh tu..sebok dia mengiau tepi katil mintak bukakkan pintu huhuu

Yana Houry said...

@AREIY ANIQUE
haish jangan la, alarm kitorang ni...:)

Yana Houry said...

@Aien Not Alien
itu la pasal...xde akal pun cerdik..

Yana Houry said...

@Liza @ Adzriel AB
tu la...

Yana Houry said...

@♥Aien Najwa♥
hihi ok la tu die nak keluar, garfield ni xnak keluar rumah langsung..kalau x luar nnt die bising kat luar plak :)

Yana Houry said...

@diana
ha'ah die mmg comel, 1st time tgk terus jatuh hati..hahaha :)

Yana Houry said...

@misyamissyou
memang semua kucing camtu kot ek..:)

BlueiceButterfly said...

~nak pinjam garfield jap..hehe :P

Sarah Mohd Saleh said...

sgt comel die bergolek sane sini..grrrrrrr

.:: PRINCESS JOURNAL'S AGE ::.

Cute Grapes 2