.::KESAYANGANKU::.

25 December 2011


~antara dua kecantikkan di atas yang mana lagi penting???
mesti ramai yang jawab cantik akhlak kan??
hehehe teringat kat seorang sahabat mase sekolah dulu...
mase tu ustaz selalu pesan 
"jangan terlalu menjaga paras rupa sampai lupa jaga akhlak..kalau cantik rupa parastapi akhlak buruk tak guna"


~sahabat aku ni cakap...
nanti kalau die nak kawen....
dia tak kisah sangat kalau perempuan tu buruk akhlak tapi jangan rupa buruk...
sebab kalau akhlak buruk kita boleh didik sebaik mungkin...
jadikan dia perempuan yang terbaik...
teruskan berdoa dan usaha untuk dia...


~TAPI!!
kalau rupa buruk tak boleh nak buat ape dah...
takkan nak buat plastic surgery kot??
hahahahaha bijak kan kawan aku tu...
kalau tak silap mase tu darjah lima kot...


~sekarang beliau dah berkahwin...
dah mempunyai seorang anak yang sangat comel...
isteri die cantik dan baik sangat-sangat MasyaAllah...
cantik rupa paras dan juga akhlaknya...
memang dia buktikan ape yang dia cakap dulu...
lawak sangat bile teringat balik....

Photobucket

6 2 Butterfly Comel:

Qaseh Puteri said...

stiap wanita nk jd yg tbaik utk kedua2nya.. akhlak dan rupa paras..

♛RaRa♛ said...

betoi tuh cantek rupa ja tak bawa kemana.cantek akhlak tuh lebih pnting :)
HIHI alhamdulilah kawan awak tuh mesti baik kan.tuh dapat lagi yang baik....^-^

najihah sahami said...

alaa..kawan tu dh kawen eh...rugi2. haha

diana said...

bagi akak dua2 penting..
akhlak cantik..
rupa paras pun cantik..
sebab tu akak tak bersetuju
akalu ada yang cakap
"dah kawen pun nak mekap2.."
"dok rumah pun nak mekap ka?"

merahitujambu said...

dh ada anak..bestnyaa..sy pon nk kaiwn gak laa

Azhafizah[フィザ] said...

kecantikan akhlak lebih penting ^__^

.:: PRINCESS JOURNAL'S AGE ::.

Cute Grapes 2