.::KESAYANGANKU::.

21 June 2010

Assalamualaikum...

Sebelum ramai yang salah faham, ini bukan entry lucah yer..he2
Bukan juge entry untuk promote ubat kuat sbb aku bkn jurujual..:)
Tapi nak cite kenangan yang agak memalukan aku..huhu
Lebih kurang camni la citenye...


Mase tu aku demam, selsema n sakit pale..[tak ingat sem bape]
So memang tak larat giler, badan lemah sangat2..
Kelas pun sure la tak g sebab nak bangun g toilet pun tak berdaye rasenye..
Aku ni ssh nk demam, kdg2 setahun sekali @ lgsung tak..
Tapi kalau dah sekali demam..memang teruk la..


Memandangkan aku tak larat nak g klas...
Aku kene jugak g klinik untuk dapatkan MC..
Sebab lecture2 aku memang tegas..
Kalau sakit wajib de MC n kalau hal lain wajib de surat..
Kalau xde dikire sengaje ponteng [tanpe sebab] n boleh kene bar nnt..


So aku gagahkan diri gak mandi n g klinik...
Nasib la klinik dengan umah sewa aku dekat je [jalan kaki 5min]
Okey, sampai klinik jumpe doktor n setel sume..
Tunggu la dorang panggil name tok amek ubat..
Aku dok btol2 depan kaunter ubat sbb takut tak dengar nnt..
Orang ramai kat klinik hari tu...


So, sambil2 menunggu tu aku terbace iklan yang dorang tampal kat depan kaunter..
"Anda tidak bertenaga??Cuba dan rasailah perbezaannya"
Kotak die macam kopi 3 in 1 tu..warne orange...
Okey, then name aku dipanggil..aku dengan lemah lembut dan ayunye g la ke kaunter..
Kat kaunter sebelah aku ade seorang laki tengah isi form..
Conferm budak kolej aku, sebab aku nampak kad panel n kad matrik die..


Lepas akak tu bagi ubat kat aku n gtaw time makan ape sume tu..
Aku request nak vitamin C n Cool Fever..
Memandangkan ni klinik panel, so mase sakit ni la nak mintak mcm2 ubat..
Rugi la kalau amek ubat sket je sbb tiap2 sem bayar kan [bukannye selalu sakit pun]
Pastu aku terpandang lagi sekali iklan ubat tambah tenaga tadi tu..
Aku pun dengan innocent nye berkata...


aku : akak, sy nak ubat ni satu
akak : yang mane dik?
aku : ni yang macam dalam iklan ni..[sambil tunjuk kertas iklan]
akak : hurm..adik dah kawin ke?
aku : kawin?nape plak tanye kawin??lum lagi..

akak : he2..maaf dik, tu ubat untuk tambah tenaga batin..
[sambil senyum]
aku : owh.............................[senyum kembali, xtaw la ape kategori senyum aku tu]



Lelaki yg tengah isi borang kat sebelah tu pandang aku then senyum...
Aku rase macam dah luruh semua isi2 kat muka aku ni..
Tak tau nak cakap betapa malunye mase tu...
Dalam hati dok mengutuk diri sendiri..bodohnye aku ni..
Iklan tu panjang lagi tp aku bace yang tulisan besar jer...
Cepat2 aku ambik ubat n terus blah..
Dahla tak larat nak jalan laju2..
Malunye Tuhan je yang tau..


Tengah bersusah payah jalan laju2 nak balik..
Ade orang panggil "kak long!"
Aku pun toleh la, tengok2 mamat tadi..
"Ni lupe ambik tadi.." [kat tangan die ade kad matrik n kad klinik aku]
Aduh, ape punye dugaan ni..
Dah sah la die taw name aku..kos aku..malunye!!!


Ambik2 terus blah tanpa ucap time kasih ke ape ke..
Tak pandang blakang dah..
Sampai sekarang aku tak leh lupe la peristiwa bodoh tu..
Bile ingat2 balik..memang klakar la..
Aku tak penah cite kat sape2 pun ape yg berlaku ni..
Hari ni aku dah cite kat satu dunia..hahaha





8 2 Butterfly Comel:

CERITAKU... said...

kahkahakah..kelakar..sure segan gile2.hahahah

[[iidyLL_iceneSS]] said...

aiyoooo
sgt kelakar...
pnh tjumpa x mamat tu kat u after dat??
mst lari sorok muka punya...

Zuriana bt Saad said...

Ceritaku : segan ni xpayah cakap la..rase mcm nk cabut kepale jer..hahahaha

iidyLL : alhamdulillah sampai habes blajar xpenah jumpe..tapi xtaw la kot sy xcam klu jumpe pun..sy ni ssh nk ingat muke org

fndrocka said...

patutnya kau jawab camni kat akak kaunter "tak salah kau saya nak bersedia lebih awal untuk alam perkahwinan..iye tak?"

haha

Terbaru : Dilemma Wanita Gorjes

Lizzie Yasmin said...

Hahaha gelak smbil guling guling...

Hapiz Rahman said...

hahahaha... macam tue pun ade ke? sekali die panggil kak long da.. hahaha

Zuriana bt Saad said...

fndrocka :he2..malu ar nk ckp cmtu..lgpun otak dah blur..

Lizzie Yasmin : he2..malu giler,simpan cite ni sendirian..malu nk cite kt org..

Hapiz Rahman : tu la..laki kan biase panggil pompuan k.long..:)

**::CIKNUURUL::** said...

ahahahahaha,..dh dapat bayangkan dah muke awk camne,.dh la lemah longlai kan,alih2 g mintak ubat kuat tenaga batin,.aduii,.hiii,maluunyeee,.hehe

.:: PRINCESS JOURNAL'S AGE ::.

Cute Grapes 2