.::KESAYANGANKU::.

15 August 2010

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan untuk semua...

Alhamdulillah baru balik dari IPD Langkawi...aku rase korang pun tau kot nape aku g IPD..Kalau yang tak tau lagi, sila klik SINI


Actually hari ni aku ade hal..Tapi kawan baik aku datang pagi tadi..Aku pun xbangun lagi mase die datang, hahaha [kantoi bgn lambat] Die sekarang ngah praktikal kat Shah Alam..Malam ni die dah nk fly balik KL..


So, aku cancelkan hal aku tu..Then aku ajak die temankan aku g wat report..mule2 kitorg g Balai Polis Kuala Teriang..Dah setel report, cik polis tu soh aku g IPD Kuah..Jumpe Sarjan Sani untuk soal siasat..kawan aku tak ikut sebab die pun agak rushing coz mlm ni dah nk balik..xpe2, die dah temankan aku wat report pun dah sangat2 bersyukur!!


Dalam kul 2.30 aku sampai IPD Langkawi,1st time aku jejak IPD ni..huhu..So tros g jumpe Sarjan Rani yang handle bab komersial..aku memang respect gile ar dengan layanan abg2 n kakak2 polis kat situ...memang superb, bagus ar diorang..


Mule2 aku ingatkan kes aku ni kecik n maybe xbape diambil serius, tapi rupanye bukan mcm yg aku pk..diorang mmg amek serius bab kes penipuan ni..dorang soal macam2 n aku mmg sangat2 berpuas hati..Sarjan Rani cakap die akan cube contact Bank Islam sebab kebetulan kawan baik die de keje kat situ, so dorang nak dapatkan details mamat penipu tu melalui no akaun bank islam die..kesilapan terbesar aku ialah lupe nak mintak no IC mamat tu..


Lepas selesai bagi keterangan n aku dah serahkan bukti2 yang aku ade, borak2 jap dgn dorang, yg ni xformal..yg tadi borak secare formal coz dorang nk amek keterangan..aku tak ingat la ape name pegawai polis yg lagi 3 orang tu..salah sorang dari dorang cakap, ramai orang amek mudah bende2 camni..ramai yang kene tipu melalui internet tapi dorang tak nak datang buat report..tu merupakan satu kesilapan besar..patutnye diorang perlu datang ke balai polis..tak kira nilai rugi itu sikit or banyak..dalam hati aku "sebenarnye aku pun sebelum ni berfikir camtu, malas nk datang wat report, tapi naseb baik la kawan2 ramai yg desak soh wat report"


balai polis Kuala Teriang Langkawi, hujan lebat pas wat report



thanks my friend sudi teman aku walaupun ang sibuk



apakah yg sedang dilakukan oleh mahkluk tuhan paling comel ni..



report dah selesai..sengaje kaburkan sbb details aku de sini


STAFF IPD LANGKAWI MEMANG TERBAIK!!!YG PEREMPUAN CANTIK2 & YANG LELAKI KACAK2 TAPI TAK SOMBONG, WALAUPUN JAWATAN YANG DISANDANG MERUPAKAN JAWATAN TERTINGGI..TAHNIAH DAN JUTAAN TERIMA KASIH




3 2 Butterfly Comel:

Ya ALya said...

tahniah dah buat report,sakit je hati kerana dia ni,bukan semua orang yg jual online ni penipu...

sebab ya pun buat bizness on9 gak,tapi kita mesti jujur dengan diri kita....bukan selamat pun makan duit orang....

lagi 1 suka la denganr lagu ni,sapaer yg nyanyi yer....

Anonymous said...

bg no report

Anonymous said...

hi..tmpg tnya..since u org lamgkawi..area balai polis kuala triang tu ada rumah utk di sewa ke?

.:: PRINCESS JOURNAL'S AGE ::.

Cute Grapes 2