.::KESAYANGANKU::.

07 July 2010

Assalamualaikum...

Aku tengah sedih lor sekarang ni..huhu..nape? Sebab...

1. Aku rindu sangat2 kat orang tu
Huhu..xtaw la ape khabar orang nun jauh disana..dah tak boleh contact, ape pun aku doakan yang terbaik untuk die, semoga Allah kurniakan kesihatan yang baik untuk die..sepanjang 8 tahun berkenalan, ni la kali pertama berjauhan dan tak boleh berhubung..


2. Lum dapat tempat praktikal
Aku start praktikal 20 September 2010, tempoh untuk cari tempat praktikal dah bermula..start 27.6 hingga 27.7, sebulan masa diberi..so sekarang ni aku tengah usaha kol sane sini la..nasib la alamat n no tepon firm leh searh kat internet je..so xdela rumit sangat..


3. Tak leh praktikal kat langkawi

Ini yang paling buat aku sedih n tension, korang tau x..kat langkawi hanya ade satu firm je yang buat kes syariah..itupun diorang tak ambik budak praktikal sebab diorang pun masih baru..diorang buka awal tahun 2010 n masih lum stabil lagi la..so, dengan rasminya aku tak dapat la praktikal kat langkawi..uwawawa..

Mak suruh cari area2 Alor Star je..tapi aku rase dari aku dok AS baik aku praktikal kat KL..sebab kat area KL dah biase..transport pun xpayah fikir dah coz byk kereta2 panjang [lrt,ktm,monorel n seangkatan dgnnye]..Sekarang ni aku tunggu surat praktikal sampai then baru nak fax resume ke firm2 yang aku dah kol tadi..aku apply kedah 2 firm, KL 2 firm dan Seremban 1 firm..aku harap sangat dapat yang kat Seremban tu sebab die sediakan rumah untuk student praktikal..so tak payah fikir pasal rumah sewa dah..kalau dapat yang KL tu pun ok gak, dekat je dengan umah akak aku..


4. Result tesis aku tak kuar lagi
Geram sangat2 dengan pihak pengurusan kolej aku ni..my supervisor cakap dah lame pun die submit markah tesis, tapi until now tesis aku still xde markah..huh, bengang btol..bile aku kol ofis..dorang asyik pass sane sini..memang sangat geram..tunggu nanti aku g ofis terus!!


5. Yuran aku still ade tunggakan padahal dah lame bayar
Yang ni pun same dengan masalah kat atas


6. Aku mintak tolong kat seseorang tapi layan tak layan jer..huhu
My supervisor soh ambik balik tesis n letak dalam box die..sebelum ni aku letak kat bilik Ketua Jabatan..memandangkan aku berada di langkawi sekarang ni, so terpakse la mintak tolong orang..huhu, aku pun sebenarnye tak suke nak minta tolong orang..takut nyusahkan..tapi dah takde pilihan, takkan nak g KL semate2 untuk tukar tempat tesis je..huhu..so nak xnak terpakse la mintak tolong..tapi yang aku sedihnye, die cakap je tapi xbuat pun..

Aku tak kisah kalau die cakap terus terang tak boleh tolong..ini tak, janji nak tolong tapi tak buat pun, alasan lupe..padahal hari2 aku mesej..hurm, xpela..maybe ni hari ko..aku cume nk cakap, lain kali cakap la terus terang kalau tak boleh tolong..jgn main2kan orang..mak pun rase tak seronok la bile jadi camni..so mak cakap next week kite g KL..xpayah nk susahkan orang..kite setelkan sendiri..

Rase bersalah ar..tak pasal2 mak plak susah payah..huhu..then aku mesej la budak umah aku dulu..Dayang n Syeera..Alhamdulillah diorang boleh tolong..thanks sangat2..rase betol2 terhutang budi dgn dorang..Dayang cakap esok die tolong pos surat praktikal..thanks Dayang..Syeera plak cakap die leh tolong aku pasal tesis tu..thanks syeera..sayang korang!

Tapi maybe kitorang akan ke KL gak kot next week..jenjalan..ngeh3



.::aku sgt2 terase susah bile die xde, selame ni semua urusan die yang setelkan..aku memang banyak bergantung dgn die..so sekarang terpakse belajar berdikari buat sementara waktu::.


need u


semut pun tolong menolong..malu la sket



2 2 Butterfly Comel:

Hapiz Rahman said...

Allah uji ko, sebab Dia sayangkan ko..

Banyak-banyak sabar..

Zuriana bt Saad said...

a'a kan hapiz..bru uji sikit dah mengeluh..astaghfirullahal 'azim

.:: PRINCESS JOURNAL'S AGE ::.

Cute Grapes 2